L’Alt Vallespir: Corsavi, Montferrer i Arles de Tec

corsaviCorsavi

Aquest poblet es troba a 768 metres sobre el nivell del mar i va ser construït al voltant d’un castell.
Està protegit per la generosa natura que envolta el Canigó, està dominat per una torre de senyals que abans va iluminar la vall: fum de dia i foc a al nit, disenyada per a comunicar-se amb les altres torres de l’alt Vallespir (Batere, Cabernç, Tour du Mir) per preveure qualsevol invasió marítima a terres catalanes.
És un poble de carrers estrets i sinuosos. Església de Sant Martí de Corsavy  va ser consagrada en relació a la capella de Sant Martí. S’arriba a les mines de Batère per un camí amb una panoràmica esplèndida de la plana rosselonesa.

Sant Martí de Corsavy
Sant Martí de Corsavy

Planta de Sant Marti de corsavi

Planta de Sant Marti de corsavi

montferrer

Montferrer

Poble de muntanya a 830 m sobre el nivell del mar. Es va construir al pic del Cingle. Lloc tranquil on el sol del Canigó el fa atractiu per fer uns dies de descans.

D’aquí surten moltes rutes d’excursions,  algunes cap al Canigó. Rierols i frondosos boscos de castanyers, roures, faigs i avets serà lloc inoblidable pels amants de la pesca, caçadors i boletaires.

Santa Maria
Santa Maria

Arles de Tec

Arles de TecA part de l’Abadia d’Arles de la qual en parlarem més tard, podem visitar l’Església de Sant Salvador que va ser construïda al segle XII com a parròquia per als masos més allunyats de l’Abadia. El campanar s’apoia a la muralla del poble de caràcter defensiu.

Església de Sant Salvador

Sant Salvador

Podreu observar els treballs de ferro forjat encara visibles a les cases, també algunes fornícules testimonis de la fe popular en la protecció divina. Els teixits del molí vell és una fàbrica que va ser creada a principis del segle XX per la família Camo-Cantaloup al vell molí d’oli dels monjos. Es va especialitzar en robes per espardenyes i més tard en robes per a cortines i teixits molt vistosos. Actualment encara hi continuen teixint colors simbòlics dels Pirineus en  un espai interessant per a la seva tradició i llegenda.  També trobem esglésies com la de Sant Pere Riuferrer de la que us deixo un parell d’imatges i Santa Creu.

Sant Pere Riuferre d'Arles de Tec

Sant Pere Riuferre d'Arles de Tec

 

 

 

 

 

 

 

Detalls de Sant Pere Riuferrer d'Arles de Tec.

Detalls de Sant Pere Riuferrer d'Arles de Tec.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visita l’Abadia de Santa Maria d’Arles

Deixa un comentari